Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szelep nélküli pormaszk

Pormaszkok a biztonságos munkavégzéshez

A különféle munkaterületeken változatos körülmények között kell dolgozniuk a munkavállalóknak. Előfordulhat például, hogy a gyártás során hatalmas mennyiségű por keletkezik, ami ellen megfelelő védelmet kell biztosítani számukra. A por a tüdőbe kerülve sokféle egészségügyi problémát okozhat, amik eleinte ártalmatlannak tűnhetnek, de évek múlva akár komolyabb betegségek is kialakulhatnak ezekből. Éppen ezért, a munkavállalóknak sok esetben kötelező a pormaszk viselése munkavégzés közben.

Ezek a munkavédelmi eszközök a speciális kialakításuknak köszönhetően kiszűrik a levegőből a szennyeződéseket, a port, a gőzt, illetve a különböző szilárd részecskéket, amik így nem kerülnek belélegzésre. A levegőben lévő mikroszkopikus szemcsék a szervezetbe kerülve sok kellemetlen tünetet okozhatnak. Az egyik legjellemzőbb a köhögés, de tüsszentés, szemkönnyezés, súlyosabb esetben pedig fulladás is jelentkezhet. Ha a dolgozóknak állandóan meg kell szakítaniuk a munkájukat azért, hogy kifújják az orrukat vagy megtöröljék a szemüket, akkor az a teljesítményükre is negatív hatást gyakorol. Ennél persze sokkal fontosabb az a tény, hogy a pormaszk viselése nélkül nincsenek védve az egészségügyi problémáktól. A megfelelő pormaszk kiválasztása előtt, először is azt kell tisztázni, hogy pontosan milyen anyagokat kell kiszűrni a levegőből. A porok tekintetében is különböző osztályozások léteznek, ennek megfelelően vannak durva, finom, illetve nagyon finom porok. Emellett a gőz, illetve köd is keletkezhet, ez utóbbi lehet füstköd vagy vízbázisú köd, amik ellen szintén védekezni kell.

Amennyiben szüksége van néhány minőségi pormaszkra, amik különböző védelmi szinten is kiválóan el tudják látni a feladatukat, akkor a kínálatunkban megtalálhatja azt, amit keres. A pormaszkok között találhat szelepes, illetve szelep nélküli változatokat is, de a termékek más szempontból is különbözhetnek egymástól. A kínálatunkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy minden vásárlónk megtalálhassa a neki tökéletes munkavédelmi eszközöket, amik személyre szabott megoldást nyújtanak a számára.