Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csavarhúzó készlet

Csavarhúzó készletek a néhány darabostól a legprofibb összeállításig. Egy profi készlet tartalmazza az összes szükséges csavarhúzót amire csak szükség lehet, ráadásul az igényes tartó alap tartozék hozzá.

A megfelelő csavarhúzó kiválasztása nagyon fontos!

Különböző feladatokra különböző csavarok valók, ezek meghúzására nem meglepő módon mindig meg kell keresni a csavar fejébe pontosan illeszkedő csavarhúzót, ami talán nem is annyira egyértelmű mint amennyire első nekifutásra gondolnánk. A lapos és csillag fejű csavarhúzók adják magukat, hogy ezeket mely csavarfejekhez érdemes használni. Első körben elég csak ezt a kérdést eldönteni, így a nálunk lévő szerszámok közül máris csak a felét kell szemügyre venni kiválasztáskor.

Lapos fejű csavarhúzók esetén alapvetően a fej mérete határozza meg mire lesz szükség. Mivel a csavarfejek ebben az esetben egyetlen hornyot tartalmaznak (egyhornyú csavarok), így lényegében annak a méretét kell elsősorban megfigyelni. A csavarhúzó akkor tudja a fejre a legnagyobb nyomatékot leadni, ha az a teljes felületén kapcsolódik a horonnyal. A pontos illeszkedés elengedhetetlen akkor ha nagyobb nyomatékkal szükséges meghúzni egy csavart, vagy egy beszorult darabot kell meglazítani. E mellett egy túl kicsi fejmérettel könnyen megnehezíthetjük a saját dolgunkat is. Ebben az esetben ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a fej kifordul a csavar hornyából, ezzel károsítva azt. Ha elég kitartóan próbálkozik ezzel az ember, akkor nagyon gyorsan el lehet jutni odáig, hogy a csavarfej már annyira roncsolódik, hogy lényegében e miatt mozdíthatatlanná válik még a megfelelő csavarhúzóval is.

A csillagfejű csavarhúzók megválasztása már egy fokkal komplikáltabb feladat, de szerencsére ez sem jár komoly fejtöréssel. Alapvetően két fajta típust különböztethetünk meg, PH és PZ csavarhúzókat. Mindkettő a forgatónyomaték megnövelésének érdekében jött létre. Előbbi a korábbi, utóbbi a frissebb megoldás, így logikusan a PZ csavarhúzókkal érhető el a legnagyobb forgatónyomaték. PH csavarhúzókat jellemzően gipszkarton és lemezcsavarok meghúzására használnak, hiszen ezeknél kiemelten fontos az, hogy ne is lehessen ezeket túl nagy nyomatékkal meghúzni. Azokban az esetekben amikor ez előfordulhatna a csavarhúzó egyszerűen kifordul a csavarból úgy, hogy közben azt nem roncsolja. Lemezcsavaroknál a teljes becsavarást követően már a fém a fémmel összeér. E miatt a csavar már csak roncsolással tudna tovább fordulni, amit célszerű elkerülni. Túl nagy nyomaték a gipszkarton csavaroknál azért problémás, mert maga az anyag nem lenne képes elég ellenállást biztosítani és egyszerűen átszaladna a csavar rajta. Ismerje meg részletesen a termékeinket és válassza ki szerszámát nálunk!