Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Testheveder

Fontos a testheveder megfelelő rögzítése

Elképzelni sem tudjuk sokszor, hogy milyen sokféle munkája van az embereknek. Sokat ezek közül a magasban kell végezni, ami leeséssel és komoly sérüléssel is járhat. Korábban a nem megfelelő védekezésből, bizony, sok baleset fakadt, köztük sok halálos is. A testheveder viszont végre képes biztonságot adni.

Nem engedheti meg magának senki, hogy félvállról vegye a munkavégzésének lehetséges veszélyeit, főleg, ha nagyon magas területen dolgozik. Ha nem is hal meg egy ilyen baleset során, a teljes bénulás, károsodás azért igen fenyegető. A testheveder használata természetesen a megfelelő rögzítésen is múlik. Kell egy stabil pont, amihez rögzíthető a zuhanásgátló védőfelszerelés. A testheveder fontossága megkérdőjelezhetetlen. Rendkívül stabilan fogja körbe a testet, így esély sincs rá, hogy kicsusszanjon belőle a viselője. Amire ennél az egész védelmi technológiánál még különösképpen figyelni kell, hogy megfelelően legyen rögzítve a speciális műanyagkötél.

Amennyiben minden ellenőrzötten a helyére került, akkor teljes mértékben kizárhatóak a zuhanásból eredő sérülések, hiszen a rizikófaktor még a gyökerénél meg lett szüntetve. A testhevederre tehát nagy szükség van, ez nem vitás, mivel a veszélyes helyzetet sokszor nem is érzékelik az emberek. Amennyiben pedig már megtörténik a baj, akkor látható, hogy a dolgozó, aki éppen a saját munkájára koncentrál, még csak meg sem tud kapaszkodni. A testhevedernek, mint minden védőruhának, felszerelésnek, rendeletben előírt használati útmutatója van. Illetve leginkább azt írják le, hogy milyen körülmények között, milyen magasságban van rá szükség.

A leesés elleni védőeszközre már 2 méter feletti épületen, emelvényen szükség van, de ez ugyanígy vonatkozik a mélységi szintekre is. A testheveder még önmagában nem elég, ehhez a biztonsági előírásoknak megfelelő kötelet is kell választani. Így lesz teljes a zuhanásgátló felszerelés, amelyet minden dolgozónak kell, hogy biztosítson a cég. Az emberi élet kockáztatása egyik vállalkozás profiljába sem férhet bele. Így hát böngésszen Ön is bátran a kínálatunkban!